A fény felé

Adventi koncert és a Szent Márton Emlékév záróeseménye

2016. dcember 18-án a Szombathelyi Székesegyházban ünnepélyes keretek közt zárult le a Szent Márton Emlékév.

A megjelenteket dr. Hende Csaba Szombathely országgyűlési képviselője köszöntötte, majd dr. Puskás Tivadar polgármester foglalta össze a jubileumi esztendő főbb eseményeit.

A polgármester mindenkinek megköszönte az emlékév során végzett munkáját, három személy munkáját pedig külön kiemelte. Dícsérő oklevelet kapott Szommer Ildikó, a Szent Márton Programiroda vezetője, Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. ügyvezetője és Handler András, a Szent Márton Programiroda munkatársa.

A Szombathelyi Televízió munkatársainak jóvoltából egy rövidfilm mutatta be mozgóképben a 2016-os programokat, rendezvényeket. A filmben szerepet kapott Éder Máté is, aki az év során többször bújt a kis Martinus bőrébe a különböző eseményeken.

Az est második felében Csík János és zenésztársai (Barcza Zsolt, Bartók József, Makó József), Illetve Őze Áron színművész adtak csodálatos adventi koncertet a székesegyház falai közt. A változatos előadás során a magyar népzene legszebb karácsonyi ás adventi dallamai csendültek fel.

Az ünnepi pillantok a katedrális előtti téren értek véget, ahol szeretet-fogadásra, azaz teára, forralt borra és Szent Márton kiflire invitálták a résztvevőket a szervezők. A nézőktől és az emlékévtől ezen az estén elbúcsúzott a Szent Márton óriásbáb is.

Fotó: Benkő Sándor 

Galéria