Megnyílt a "Kortársunk Szent Márton" című kiállítás

A megnyitón díjat kaptak a legjobb alkotók.

Szeptember 15-én a Szombathelyi Képtárban megnyilt a "Kortársunk Szent Márton című képző- és iparművészeti kiállítás. 2015 év elején hirdette meg Szombathely városa azt a pályázatot, amely olyan munkák alkotására inspirálta a művészeket, amelyek a mai korban, mai élethelyzetekben mutatják meg Szent Márton lelkiségének és jellemének követését.

A felhívásra 94 művész összesen 130 művel jelentkezett, ebből a szakmai zsűri 49 alkotótól 62 művet válogatott be a tárlatra. A szakmia zsűri tagjai voltak:

Cebula Anna művészettörténész, a Szombathelyi Képtár igazgatója, Kelecsényi Csilla DLA iparművész, Dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese, Lovas Ilona DLA képzőművész, Dr. Lőrincz Zoltán művészettörténész, egyetemi tanár, Kaposvári Egyetem, Dr. Sturcz János művészettörténész, tanszékvezető egyetemi tanár, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Dr. Zsámbéky Monika művészettörténész, főmuzeológus, Szombathelyi Képtár

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Csapláros Andrea, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum igazgatója, Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója és dr. Puskás Tivadar Szombathely MJV polgármestere. A tárlatot dr. Kostyál László művészettörténész nyitotta meg.

A zsűri által odaítélt díjakat is az ünnepség keretében adták át a következő alkotóknak:

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS I. DÍJA: MÉSZÁROS SZABOLCS festőművész

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS II. DÍJA: VESZELI LAJOS festőművész

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS III. DÍJA: SOMOS GYULA festőművész

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS KÜLÖNDÍJA: TÓTH CSABA festőművész

A SZOMBATHELYI KÉPTÁR KÜLÖNDÍJA: ÁRVAY ZOLTA képzőművész

A kiállítás december 17-ig látogatható.

Galéria